Leapsa prezidentiala….

Posted: 6 octombrie 2009 in Piticisme, Politika si nu prea

Madam Dramo , prin bunatatea si intelepciunea ei , considera ca este intelept sa imi ofera posibilitatea de a imi exprima consideratiile de ordin politic , atunci cand vine vorba de Presedintele Romaniei. Pai daca e de buna voie si nesilit de nimeni , ce pot sa zic…..

De ce as vota pe unii dintre celebrii candidati?

Basescu? … Ii recunosc meritul de a fi primul Presedinte care a condamnat comunismul . Atat. Il cunosc printre altele si personal , datorita unui trecut oarecare , asa ca foarte convins de parerile mele spun…NU!!! Casa din Mihaileanu , dosarul „Flota” , concesionarile de terenuri , firmele de constructii, Golden Blitz, apartamentul  Ioanei Basescu, Luxtenul lui EBA , candidatura lui EBA, schimbul de terenuri cu unul din lorzii asfaltului.

Nu am motive suficiente sa il vad ca pe un geniu politic ci mai degraba ca pe un profitor istoric , care a avut de multe ori si sansa de partea lui. Josnicia si lejeritatea cu care s-a descotorosit de prieteni si cei pe care s-a sprijinit….sunt motivele pentru care NU am sa il votez .

Oprescu?… Multi stiu…putini cunosc…… Si cu atat mai mult cu cat nu poate fi acuzat de trecutul tatalui sau , am sa il acuz doar de vanzarea cu un profit bunicel al unei parti a terenului din curtea Spitalului Universitar , aservirea politica fata de un partid politic de orientare si sorginte comunista , apropierea de structurile masonice si de faptul indubitabil ca este un mitoman chiar mai mare ca Basescu. Mandatul sau de Primar general , mandat de care si-a batut joc cu mult drag , mandat care era garantat si mentionat ca un mandat ce o sa fie finalizat, nu reprezinta decat fateta unei monede pe care daca sansa lui dar si nesansa unui popor il vor ajuta , ne va da ocazia sa intelegem de ce „ce naste din pisica soarece mananca!”. Asa ca si la acest moment spun un NU hotarat!!!

Geoana? …. Fiu de tata general si de mama revolutionara, chintesenta paradoxului politic si familiar romanesc, ajunge ambasador numit de un partid istoric si de un presedinte al schimbarii pentru a ajunge in barca inamicului. Tradare? Genetica defecta? Ideologie politica nedefinita? Sau doar un alt copil rasfatat de soarta si de familia mult prea iubitoare si mult prea saraca pentru asi permite o casa?

Politica? Strategie politica? Strategie pe termen lung? De unde venim si unde ne ducem? Intrebari prea multe pentru un om atat de mic la caracter si la minte…….

Raspunsul meu este de asemeni NU!!!

Antonescu? ….. Buna intrebare……

Insa totusi o nelamurire , desi sunt de dreapta si uneori mult prea de dreapta….. ramane…. . Pe cine reprezinta de fapt Antonescu atata timp cat el a ajuns presedinte PNL prin vointa unori grei ai aceluiasi partid si nu prin forta sa proprie. Nu am zarit in nici un moment o sclipire de vointa sau o decizie politica care sa aiba un efect de bumerang macar. Ii place sa fie tacut , retras , ascuns de privirile indiscrete , supus deciziilor luate de altii , prezent intr-o discutie doar cand are siguranta ca nimeni nu o sa il deranjeze. Poate ca sunt totusi astea calitatile de Presedinte de care avem nevoie. Recunosc ca la un anumit nivel si la o anumita data , din certe puncte de vedere , aceastea ar trebui sa fie macar unele din calitatile unui Presedinte. Insa….din pacate Romania nu trece printr-o perioada de vacanta , nu are visteria plina si nici nu miroase a roze prin colturile Romaniei. Presedintele de care e nevoie acum trebuie sa fie un  Presedinte  care sa aiba taria de a decide , sa aiba inteligenta de a prevedea un viitor , sa aiba luciditatea de a lua deciziile atunci cand altii inebunesc. Cred in cinstea lui si in inteligenta de care a dat dovada de multe ori. De aceea desi poate ca nu este cel mai potrivit Presedinte pe care ar trebui sa il avem acum , raspunsul meu este DA!!!

Eii…. acum ca am terminat cu larga si interogativa expunere …pot sa mai spun ceva….. . Indiferent de Presedintele ales , Romania are un moment greu de trecut , un moment economic si istoric , definit prin intensitatea si gravitatea faptelor acumulate pe parcursul a 20 de ani , franturi de momente si clipe care inca nu si-au gasit o rezolvare si o solutie normala. Presedintele viitor ar trebuie sa fie o persoana cu o colaratura politica clara , fara ocolisuri , care sa aiba posibilitatea interventiei sale in jocul politic, care sa fie echilibrat ca si fiinta umana sa stie ce inseamna respectul fata de celelalte persoane , care sa ofere premisele unor baze legislative noi care se pot constitui in momentele de pornire si aparitie a unei economii sanatoase , un sistem impozitiv la un nivel normal si care sa poata fi suportat de cetateanul de rand , simplificarea si restructurarea sitemului birocratic si oferirea posibilitatii reale de a crede intr-un sistem justitiar echitabil.

Se pare ca vorbim de o Romaniei viitoare…nu???

Comentarii
  1. mirko spune:

    ce te faci daca iese vct? ca in turul 2 a mai ajuns…

  2. Jenika spune:

    Coane……
    De data asta e mult prea uzat ca sa mai aiba taria si sansa de acum cativa ani…..
    Crede-ma stiu ce zic……
    In plus e un personaj mult prea perisculos pentru intabilitatea lui politica si emotionala ca sa isi permita cineva un asemenea joc…..

  3. dush spune:

    io o sa votez cu UDMR…ma-sa-n cur :))

  4. Jenika spune:

    Eram sigur…….!!!
    Haoleouuuuu!!!
    Madam…asta e tradare nationala!!!!
    O sa te zic lu Vadim…..
    :))

  5. dramoleta spune:

    Jenika, asa e! Indiferent de cine ne va fi presedinte, tot pe muchie de cutit ne vom afla. Greselile nu se pot repara de pe o zi pe alta. Din pacate…

  6. Jenika spune:

    Di n pacate madam…si asta doare cel mai tare….
    Clasa politica o sa continue in acelasi stil iar cei care vor suferii cel mai mult vor fi cetatenii de rand. Atat si nimic mai mult.

  7. Chat Noir spune:

    Jenikă … bună argumentația, prea bună pentru mine, care vreau să mai visez. Nu mă coborî cu picioarele pe pământ. Dar, se pare că, tu ai dreptate …

  8. Jenika spune:

    Condamnat sa am dreptate?
    Pot sa fac apel?
    Maestre…daca ai stii cat de mult mi0as dori sa nu fie asa …..

  9. anca spune:

    coane,nu mai e nimic de zis! aa,ba da! aia cu condamnarea comunismului,e o farsa sinistra din partea betivanului! din punctul meu de vedere,fireste!! nu faci asta inconjurat de toti patapievicii,tismanenii si alte lepre!!

    • Jenika spune:

      Madam asta spuneam si eu….chiar daca a facuto manat de alte intentii…pana la urma cineva a spus ceva de asta……
      Repet…chiar daca a fost cu intentie sau ascunsa …….

  10. anca spune:

    in fine,atita tot ca eu nu suport ipocrizia! decit o farsa sinistra mai bine lipsa(era sa zic leapsa)
    bine ca n-a condamnat securitatea,la citi fosti are in preajma…
    concluzia,coane jenika, sa ii pieptene dreaq!!
    doar nu ne-am sfadi noi din cauza unui betivan! 🙄 :mrgreen:

    • Jenika spune:

      Madam…..ai dreptate…….
      La momentul respectiv…asa crdeam eu…..
      Din pacate de atunci unul….dar nici unul……. nu a spus nimic…nici macar Crin…..

  11. mihai 4 spune:

    http://www.ziua.net/news.php?data=2009-10-06&id=40750 Sergiu Nicolaescu: Partidul Comunist l-a facut ofiter pe tatal lui Traian Basescu
    – Tatal presedintelui a fost coleg coleg cu generalii Milea si Stanculescu
    6 octombrie, 21:02
    Senatorul PSD Sergiu Nicolaescu face o dezvaluire extrem de interesanta in ceea ce-l priveste pe tatal lui Traian Basescu, a carui biografie este extrem de putin cunoscuta. Regizorul afirma ca a fost coleg cu Dumitru Basescu la Scoala de Ofiteri de Marina, unde acesta din urma fusese admis gratie Partidului Comunist, relateaza inpolitics.ro.
    Sergiu Nicolaescu a povestit ca tatal actualului presedinte a facut parte din randul muncitorilor pe care puterea comunista i-a bagat la Scoala de Ofiteri, pe baza de dosar. “Tatal meu a fost inchis pe 5 ianuarie 1948. Eu eram atunci la Scoala de Ofiteri de Marina. Am dat examen la Sibiu. Atunci toate scolile dadeau examen la Sibiu. Iar la urma, la Sibiu, din septembrie pana in decembrie, am facut un curs comun de politica. Faceam instructii si politica. Acolo am fost coleg cu mai multi, printre care generalul Victor Stanculescu, generalul Vasile Milea si tatal lui Basescu”, a povestit regizorul, in varsta de 77 de ani, intr-un interviu pentru inpolitics.ro.
    “Eu intrasem cu media 10 si eram primul pe lista. Unii nu aveau nici macar liceul, iar altii facusera vreo patru clase, dar au iesit ofiteri. Ei ma cunosc, dar eu nu-i cunosc pe toti. Erau unii cu care faceam cursuri noi, dupa-amiaza si seara. Facusera cateva clase si au iesit ofiteri. Partidul a vrut sa bage cat mai multi muncitori. Erau si elevi foarte buni, dar au bagat multa muncitorime. Tatal lui Basescu era unul dintre ei”, si-a amintit Sergiu Nicolescu.

  12. Lilick spune:

    @Jenika

    Ai scris foarte misto… 🙂 Dar poate un lucru nu il stii exact: Crin se confrunta cu ceva probleme si in partid. Patriciu da extrem de putini bani si nu il sprijina nici macar cu Adevarul. Are supararile lui acum, asta e. Liberalii sunt inca divizati dupa congres. Echipa lui de campanie nu il indruma exact asa cum ar trebui. Dar despre asta mai bine nu mai zic nimic.
    Crin e cal bun dar nu are fan. Trebuie sa castige. Si scriu asta desi in timpul congresului l-am sustinut pe Tariceanu.

  13. adrian spune:

    Grea este si politica asta…Se pare ca nu prea ai ce face in vacanta asta…Eu stiu ce o sa fac aici,pun cateva beri la rece si le si beau in sanatatea unui bun prieten de-al meu care tocmai a implinit douazeci si ceva de anisori…
    Lasa politica si toate cele,esti in VACANTA(cel putin eu asa stiu),mersul pe jos face piciorul frumos:viziteaza ceva,ia o bere,la gagici nu te indemn pt ca esti insurat,fa si tu ceva folositor pentru sufletelul tau,relaxeaza-te,citeste o carte… ……. LA MULTI ANI CU SANATATE SI TOT CEEA CE ITI DORESTi(lasa-te prada imaginatiei),povestim dupa ce te intorci

  14. Jenika spune:

    Madam Lilick…..
    Te inseli intr-un singur punct…Stiu nu bine….ci foarte bine care este situatia la nivelul de conducere al PNL….. cum , de unde, cine? E foarte putin important insa…..si poate fac rau sa spun asta…stiu ceea ce stiu si pot sa spun ceea ce analizez din afara tarii pentru ca nu sunt implicat…..
    Crin…da….este un bun pariu…insa pana nu arata celor care l-au propus si sustinut , ca el este mai mult decat au vrut ei sa vedem……o sa fie foarte greu pentru el sa ne demonstreze ca este diferit. Stiu foarte bine de problemele financiare si de putina sustinere patriciana…..insa zic eu ca nu acolo este problema…….

  15. Jenika spune:

    Mihai…. ce sa mai spun???
    Poate ca asa este…..insa nici macar asta nu e o problema….Problema fundamentala acum este mentalitatea cetatenilor cu drept de vot. Mentalitatea si faptul ca inca gandim fara sa avem in fata noastra toate instrumentele democratice in adevaratul sens al cuvantului pentru a face asta echidistant si fara patima.

  16. Jenika spune:

    Mare shef ……
    Daca ai stii cat ma bucur de urarile matale…..
    Am promis ca ajung…si ajung….putintica rabdare…
    Miami era programat acum o luna jumate …insa ca de obicei…..numai bine ca si tu erai in vacanta…..
    Am vazut pozele….SUPERBE!!!!
    Stiu ca nu crezi…..dar mai era putin si as fi avut nevoie de batista sa sterg o lacrima rebela…….
    Muntele ma trage…muntele iubesc….
    Stii matale ce zic…..Si cine nu intelege cand noi spunem Sambata de Sus………… Turnuri …… Negoiu……. Moldoveanu……….
    Apropo…a fost vreo reuniune pana la urma???? Mi-ar fi placut sa facem grataru ala promis la Sumerna…..
    Dar gata!!!! termin aici…si primul drum e la Miami si Cleveland………
    Berea sa fie rece….. de restul ma ocup eu……
    Multumesc mult pentru gandurile atat de dragi ale unui prieten !!!
    Salutari si lui Sorin si tuturor victorienilor !!!!
    O bere rece din partea mea!!!!

  17. Lulutza spune:

    Nu este „Casa din Margineanu”, ci „Casa din Mihaileanu”… In rest, ramine cum ai stabilit. „Succesuri” la calatorii si mai vino si prin Romania! 🙂

  18. Jenika spune:

    Aaaaa…scuze Lulutza….Scuze….
    Grabit si cu laptopul tremurand pe picioarele obosite de atata umbletura…omul mai si greseste…
    In cazul de fata…Mea Culpa……
    Mihaileanu…..
    Ai dreptate….
    Iar despre venit in Romanika….sa vedem…sa vedem……

  19. poate ca a venit timpul si pentru un presedinte mai tacut, decent, care nu se lanseaza in discutii contradictorii duse pana la limita nesimtirii. e mai bine asa, suna cliseic dar era buna vorba „tace si face”. eu il vad pe antonescu genul de persoana care tace si le face. eu il sustin pe el.

  20. Catinca Roman spune:

    Dintre toti stimabilii, Antonescu imi pare cel mai demn.
    Nu promite marea cu sarea si nici nu se mahalageste ca Baselu si ai lui.
    Mi se pare tocmai bun pt presedintele Romaniei.

  21. Jenika spune:

    Alexandru esti ingenuu sa crezi acum si in acest moment ca avem nevoie doar de un Presedinte linistit si tacut…..
    Cu actuala clasa politica si cu problemele economice si sociale care sunt doar la momentul zero inca , eu din punctul meu de vedere , cu bagajul de exeprienta politica si de lupte de transeee politice dambovitene pot sa iti spun asta. cred in corectitudinea si constea lui Crin pana la un anumit moment. Momentul in care se va ridica pe picioarele lui si va dovedi atat membrilor de partid cat si alegatorilor in general , chiar si cetatenilor nonintelectuali , ca exista ca si alternativa . Alternativa tacuta si respectuoasa la momentul 2009 pentru Romania este o utopie ce poate fi aplicata doar daca ai crede cu multa tarie de caracter ca anumite gene comuniste sau anumite grade de genetica si rudenie comunista nu exista si nu isi manifesta existenta in Romania. daca crezi asta , daca crezi ca sistemul politic are si da dovada de onoare , ca reprezinta o coloana vertebrala pentru sistemul civic din Romania….atunci da….. atitudinea lui Crin e corecta.

  22. Jenika spune:

    Catinca…… Cred si nu stiu sigur daca ma insel , ca nu esti chiar Catinca Roman…..
    Chiar si asa…sunt de acord cu tine….asa cum spuneam mai sus……
    Alternativa onorabila si de coloana vertebrala e necesara……insa Romania trece prin alt moment … cel actual….
    Inca exista fii de generali , nepoti de demnitari comunisti , ofiteri de rang inalt ale unor structuri informative din si cu anumite inclinatii ce credeam ca au disparut in 1989.
    Pana una alta ingropam generali de Securitate cu onoruri militare , pana una alta avem pensionari care au muncit o viata intreaga si care nu sunt siguri ca isi vor primii pensiile , avem un sistem bugetar incarcat de taxe si impozite , care suporta un sistem birocratic pe marimea si croiala sa……
    Asa ca daca Crin este solutia, iar eu cred asta , poate ca cineva ar trebui sa il traga de maneca si sa il roage sa se ridice in picioare si sa ne arate asta. Nu e de ajuns sa stie lumea ca esti cinstit sau onorabil pentru a primi o functie de demnitate publica. Mai trebuie sa si arati ca vrei si ca iti doresti asta cu multa tarie . Ca ai solutii concrete si ca te poti rupe de sforile side relatii de prietenii care te leaga ce cineva pentru a indeplini un destin politic. Nu stiu cat de explicit as putea sa fiu…….
    🙂

  23. […] Pitikul Jenika apreciază condamnarea  comunismului de către Băsescu, dar casa din Mihăileanu îi atârnă greu acestuia la CV. Ar renta, dar vânzarea une părţi din curtea Spitalului Universitar e treabă putredă, nedemnă de un viitor preşedinte, ca să nu mai amintesc că nici faptul că e mitoman nu-l ajută. Descrierea lui Geaonă e reuşită, acesta fiind, printre altele, încă “un copil răsfăţat de soartă şi de familia mult prea iubitoare şi mult prea săracă pentru a-şi permite o casa”. Antonescu este la fel de cinstit ca şi în percepţia bloggerilor de mai sus, însă îl strică lipsa de consitenţă. […]

Lasă un comentariu