3 cartofi maricei, 3 fire de patrunjel proaspat, 50 gr branza tip mozzarela, cimbru , sare , condimente.
Greu?
Deloc. Cartofii se dau pe razatoare , dupa ce ii curatam de coaja si se amesteca toate ingredientele cu execptia branzei. Fara nici un alt adaus. Ei vor lasa apa, insa noi nu o sa ne speriem de asta si ii vom stoarce frumos de tot pana nu mai ramane nici un strop de vlaga in dansii. Cu ajutorul a doua tigai, una mare si una mai mica in diametru, realizam o „clatita” din cartofii storsi de vlaga si presam aceasta clatita asezata in tigaia mai mare , cu ajutorul celei mai mici. Daca este o tigaie de teflon , nu este nevoie de ulei. Deloc. De asemeni incercati sa rabdati tentatiei de a verifica la fiecare 3 secunde daca cumva e gata. Aveti putintica rabdare…pret de 5 sau 6 minute. Efortul si rabdarea vor fi rasplatite. Ii mai acordam niste circumstante atenuante si o vom intoarce, pentru o noua partida de caldura, respectiv pentru inca 5 sau 6 minute. Totul depinde de cat de mult dorim sa fie de arsa.
Glumesc.
Ochiul de expert o sa va spuna cat de mult.
Reteta originala nu avea trecuta in program si tratamentul cu branza executat din initiativa proprie….asa …ca fiecare face cum crede…. smantanica, branza topita, sos de rosii……
Pohta mare!!!
Paela?
bale,bale,bale! ceva asemanator execut si io , le fac cu brinza! da sint bune si cu smintinica!! 🙂
Marite sef….nu …nu paela…
Rosti elvetian…din cartofi cruzi…..
Stiu…sunt un criminal…
:))
MAdam Anca…Sunt nemaipomenite si in plus usor si ieftin la bozonar de executat….
:))