Cum dorinta unei doamne e porunca pentru mine , am zis ca se merita sa respectam cuvantul dat , asa ca am purces la realizarea unor Beigli , dar in varianta costaricano-romana , o coproductie cu arome exotice dupa o reteta imbunatatita in stilul propriu.
Asa ca multe din ingrediente, madam Anca , le-am si cam respectiv , inlocuit dupa cum urmeaza….
Macul si nucile noastre cele de toate zilele m-am gandit ca ar da bine la publicul prestator daca le-am inlocui cu respectiv nuca de cocos rasa si putina scortisoara , putin zahar brun , putina nucsoara . Asa ca am si purces la realizarea lor. Totul in opinia mea porneste de la realizarea unui aluat perfect , foarte asemanator cozonacilor romanesti , atat de cunoscuti noua. Diferenta care am observat ca apare mai in toate retetele studiate pentru Beigli , este ca se foloseste mult mai multa umplutura la realizarea lor si de asemeni inainte de a rula aluatul si umplutura se pune cam o lingura o lingura jumatate de grasime topita de rata.
In rest ca de obicei imaginatia este limita noastra infinita…..
Cozonac in buna regula! Mai, o sa o rog pe mama sa-mi faca. Mi-ai facut o pofta… 😆
bale,bale,io executai cu nuca ca nu avusei mac la indemina! ce ai bagat in aluat ca tare bine arata!
mersic,esti un mare domn!!! 😆
Dramo….. stiu sunt de vina…..Ce pedeapsa voi primi???
:))
Anca…reteta e simpla….
pentru cei trei cozonacei tip Baigli am pus: 400 gr faina , 3 oua , 100 ml ulei , drojdie , praf de copt , un varf de sare , 150 gr zahar normal , vailie , coaja de lamaie rasa , scortisoara , 2 linguri mari de miere de albine , o lingura de zahar brun , lapte caldut cat cuprinde aluatul pana la obtinerea unui consistente moi , care nu se mai lipeste de maini. Pentru umplutura am ales nuca de cocos rasa un pachet de 200 gr , scortisoara doua linguri , nucsoara rasa-atentie este un afrodisiac puetrnic- se pune putin , doua linguri de mac -atentie de asemeni este un somnifer puternic- , 200 gr zahar brun , insa daca nu este merje si zaharul alb, intre 50 si 100 ml grasime de rata topita , sau in cazul meu grasime vegetala topita fie ca e vorba de unt sau margarina si eventual ulei in ultimul caz.
Pohta mare Anca…..
te iubesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ai pupiu!! 😆
Ma faci sa rosesc…si mai ca o sa apara conu Mirko pe acilea …si cine stie ce ii scapa….
:)))
Anca….cu multa placere…daca inimioara dumneavoastra doreste sa prestez alta reteta …doar un cuvant…doar o idee…si ne executam…
🙂
Clientul nost’…stapanul nost’!!!