Kalács/Beigli a la Jenika

Posted: 21 august 2009 in Retete a la Jenika

Cum dorinta unei doamne e porunca pentru mine , am zis ca se merita sa respectam cuvantul dat , asa ca am purces la realizarea unor Beigli , dar in varianta costaricano-romana , o coproductie cu arome exotice dupa o reteta imbunatatita in stilul  propriu.

Asa ca multe din ingrediente,  madam Anca , le-am si cam respectiv , inlocuit  dupa cum urmeaza….

Macul si nucile noastre cele de toate zilele m-am gandit ca ar da bine la publicul prestator daca le-am inlocui cu respectiv nuca de cocos rasa si putina scortisoara , putin zahar brun , putina nucsoara . Asa ca am si purces la realizarea lor. Totul in opinia mea porneste de la realizarea unui aluat perfect , foarte asemanator cozonacilor romanesti , atat de cunoscuti noua. Diferenta care am observat ca apare mai in toate retetele studiate pentru Beigli , este ca se foloseste mult mai multa umplutura la realizarea lor si de asemeni inainte de a rula aluatul si umplutura se pune cam o lingura o lingura jumatate de grasime topita de rata.

In rest ca de obicei imaginatia este limita noastra infinita…..

DSCF1121 DSCF1123 DSCF1124 DSCF1127 DSCF1129 DSCF1134 DSCF1143 DSCF1147 DSCF1149 DSCF1138 DSCF1139 DSCF1142

Comentarii
  1. dramoleta spune:

    Cozonac in buna regula! Mai, o sa o rog pe mama sa-mi faca. Mi-ai facut o pofta… 😆

  2. anca spune:

    bale,bale,io executai cu nuca ca nu avusei mac la indemina! ce ai bagat in aluat ca tare bine arata!
    mersic,esti un mare domn!!! 😆

  3. Jenika spune:

    Dramo….. stiu sunt de vina…..Ce pedeapsa voi primi???
    :))

  4. Jenika spune:

    Anca…reteta e simpla….
    pentru cei trei cozonacei tip Baigli am pus: 400 gr faina , 3 oua , 100 ml ulei , drojdie , praf de copt , un varf de sare , 150 gr zahar normal , vailie , coaja de lamaie rasa , scortisoara , 2 linguri mari de miere de albine , o lingura de zahar brun , lapte caldut cat cuprinde aluatul pana la obtinerea unui consistente moi , care nu se mai lipeste de maini. Pentru umplutura am ales nuca de cocos rasa un pachet de 200 gr , scortisoara doua linguri , nucsoara rasa-atentie este un afrodisiac puetrnic- se pune putin , doua linguri de mac -atentie de asemeni este un somnifer puternic- , 200 gr zahar brun , insa daca nu este merje si zaharul alb, intre 50 si 100 ml grasime de rata topita , sau in cazul meu grasime vegetala topita fie ca e vorba de unt sau margarina si eventual ulei in ultimul caz.

    Pohta mare Anca…..

  5. anca spune:

    te iubesc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ai pupiu!! 😆

  6. Jenika spune:

    Ma faci sa rosesc…si mai ca o sa apara conu Mirko pe acilea …si cine stie ce ii scapa….
    :)))
    Anca….cu multa placere…daca inimioara dumneavoastra doreste sa prestez alta reteta …doar un cuvant…doar o idee…si ne executam…
    🙂
    Clientul nost’…stapanul nost’!!!

Lasă un comentariu