Hai nu strambati din nas. E vara. Am pus pe noi ceva kilograme de dupa fripturile de porcusor si vacuta…… .

Solutia mea:

Salata de vegetale cu sos acrisor


DSCF0706DSCF0709DSCF0712DSCF0713DSCF0722DSCF0727DSCF0730DSCF0731

Dovlecel la cuptor cu mirodenii

DSCF0715DSCF0718

DSCF0721DSCF0735DSCF0737DSCF0739

Comentarii
  1. dramoleta spune:

    Peste dovleceii ăia parcă ar merge şi putina branzica sau un strop de cascaval. Ce zici? 😆
    Unt ai pus? :)))

  2. turnofftheglory spune:

    Te-ai dilit, unde e frate leguma mea preferata porku’ ? 🙂

    A ajuns la 78 de la 90 tradandu-l pe master pork.

  3. Jenika spune:

    Madam….. regim strict vegetarian…adica fara proteine…..
    Cahhhhh!!!!
    De doua zile sunt in asta si deja un kil a cazut!!!
    Dovleceii asa intregi si spalati i-am sters frumos cuminte si i-am oranduit in tava in prealabil unsa cu doi stropi anemici de ulei de masline. Sare , piper , cimbru uscat , oregano uscat , doi stropi de ulei de usturoi si la cuptor cu dansii.
    Daca intr-adevar ar fi cum imi place mie …normal ca as pune niste branza maduro sau branza palito( specialitati din lapte de vaca costaricana) putin unt si as pacatui cu dansele dupe ce peste tot acest sandwich de legume as mai pune si o rotocoala de rosie …..
    Mac Donalds Jenicesc vegetal!!!!
    🙂

  4. Jenika spune:

    Coane TOG…..
    O adevarata placere din partea mea!!!
    Saptamana trecut am bagat neste costita de porc trase in tigaie dupe ce prealabil au fost murate in niste Salsa Lizano si un suc secret marca Jenika pentru fragezirea carnii….
    Un deliciu…insa dupe cum probabil ai vazt din pozele cu consoarta legala , pe langa ea sunt un mistret!!!
    Si inca unul carpatin!!!!
    Asa ca am decis sa mai reduc din kile…desi ea…..( si mie greu sa o cred….) zice ca ii place asa cum is!!!
    Minciuni femenine!!!
    DEh……
    :))
    Off TOpic:
    Matale cum mai esti? Proiecte noi? Vacanta? Doamna? Kinderii??
    Totul oki doki?
    Servus mult

  5. turnofftheglory spune:

    Maestre Jenika sunt in turul de supravietuire. Fac somaj tehnic muncind cand pica, musc cururi Nistoresti si seara ma joc nitel pentru destinderea nervilor.
    Din toata criza asta m-am ales cu 12 kile in minus si ceva descoperiri sentimentale.
    Noroc ca am nevasta frumoasa si 2 minuni de copii ca altfel innebuneam la cat de trasnita ii tara mea iubita.
    Nu stiu cum e la San Jose dar aici apogeul crizei a trecut. Sa vina bunastarea!

  6. dush spune:

    turnofftheglory…asta e impresia ta, criza continua. Fmi ne-o trage in continuare..incepand de aseara. Coane, sa-ti traiasca dovleceii…iarasi balit. iarasi dezinfectat tastatura…eh, ale tineretii valuri :))

  7. anca spune:

    bre,mai coane jenika! bune si astea,da’ parca un pic de porkus ar mere linga ele,hmmm!! 🙄 :mrgreen:
    lasa ca vezi matale ce patesti cind incepi mincatul adevarat,pui inapoi dublu! 😎 😆

  8. Jenika spune:

    COane TOG……
    MAi rezista nitel coane…. Ai sa vezi …pana la urma ceva frumos se va intampla….
    Copii si consoarta merita efortul….
    Iar la San Jose.,…ce poci pentru ca sa spun….de abia a inceput…futui!!!
    😦

  9. Jenika spune:

    Madam Dush…. scuze…. DIn Nou!!!
    Se pare ca iarasi sunt de vina!!!
    :))

  10. Jenika spune:

    Ancutza draga…….
    Priomit sa nu ma mai ingras si promit ca prima mancare adevarata sa fie cu porcushor…..
    :))

  11. anca spune:

    coane,asa sa faci! 😀 stii si matale ca nu-i pasare ca porcu’ 😆 :mrgreen:

    • Jenika spune:

      Nu ie pasare ca porcu…da!!!
      Aici ai dreptate madam……
      Ma gandesc deja la ce tip de abordare gastronomica si fotografica voi aborda la sfarsitul dietei…..
      Ma gandesc la un ciolan afumat fiert in zama de varza , mult timp, pret de cateva ore bune , pentru ca mai apoi sa il amestec cu o galeata de 5 kile de fasole de aia cu bobu mare.
      O ceapa taiata in patru , trei catelandrii de usturoi , vo doua rosii trecut de coapte taiate in cubulete soldatesti , la care am sa adaug magistral si ca ultim omagiu o foaie de dafin.
      Noi ce zici acum????
      :))

  12. anca spune:

    eee,asa mai merje!! mmm,fasole cu boabe mari,o nebunie! 😎

  13. Jenika spune:

    De aia pestrita pe care copil fiind o grijeam sa cresca drept precum aracii din curtea parinteasca , pentru ca mai apoi in miez de toamna , la zi de cules , sa ne mandrim de boabele mari si colortate precum un curcubeu . Era o indelunga experienta care ma facea sa ma aprpii si mai mult cu drag de bucatarie , era momentul in care era timpul povestilor batranesti si a barfelor concitadine , moment in care pastaile lungi si uscate , scrasneau din toate incheieturile cand incercam sa ii furam boabele….
    Mare lucru….
    Parol…
    🙂

  14. anca spune:

    valeu,ma omori! n-am mai vazt asa ceva de cind cu seceta asta din romanica! aveam un tip de la care cumparam,mare gradinar,de fro trei ani canci! stiu cit e de buna pasula aia! 😆 😆 pune neste chipuri,cind o gatesti 😎

  15. Jenika spune:

    Bineinteles madam…se poate altfel???!!!
    Acum visez cu ochii larg inchisi la ciolanul de porc , mancat si degustat in fiecare zi a timpului meu istoric , in borta racoroasa si primitoare a resturantului de inceput de timp bucurestean . Nicoresti . Baieti finuti mereu atenti cu Jenika si bacsisurile consistente , aveau mereu pregatit pentru mandea ori ciolan de porc afumat , simplu si corect asezonat cu o salatica scurta si reprimata de varza cu rosii , sau in cazul al rau de trebuia sa ma sacrific , un pui haiducesc , tras si inecat in mujdei acenstral romanesc .
    Mie dor de Bucuresti!!!!!!!!!!!!!!!!!
    🙂

  16. anca spune:

    ete na,tocmai te laudai cu verzaturile,dija ti-e dor de ciolane? 😆
    bre,de la dovlecei, am ajuns in butoiul cu melancolii! 😡

  17. Jenika spune:

    Ufff….si numai matale esti divina!!!!
    :))
    Asta ca asta…da daca incep sa iti spui de atentia deosebita care o primeam mai mereu , chiar mereu , in calitate de client fidel si number one , in doamna Ragie , la restaurantul Pui de Urs , unde se manca cea mai buna….si cand zic cea mai buna…era cea mai buna ….ciorba de burta , unde mai pui ca alaturi de asta serveam mereu cu indulgenta cate un platou mare plin cu o valdostana !!!!!!!!!
    UFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
    :))

  18. anca spune:

    vai mie! da nu iera nicio gajica in tabloul asta idilic? 😆
    bre,pusei o poza nasparlie rau la mirko! :mrgreen:
    amu ii cam tirziu sa ma caiesc 😆

  19. Jenika spune:

    Auleo…ia sa videm!!!!
    Femeile au apartu mai tarziu…la loc cald si ferit de privirile paparatzilor …ca erau domshoare delicate si nu sufereau mirosul de mici si gratare…ele veneau doar la apel ….
    :))

  20. valive spune:

    Jeaneeee, mai incet ca faci hepatita. Nu-ti mai aminti de fasole cu ciolan ca esti la dieta.
    Bafta mare.

  21. Jenika spune:

    Offf…. vezi mereu trebuie sa fie cineva care s ama trezeasca la realitatea cruda si imaculata….
    :))
    Mersi…deja a mai cazut juma de kil….nui mult…dar insist!!!!
    Proiectul aprobat in comisie speciala a decis ca e cazul sa cada vro 5 kile saptamana asta…sa videm…sa videm…..
    :))

  22. anca spune:

    apropo de dieta:
    😆 😆

    Sot si sotie la poarta Raiului. Sf. Petru le repartizeaz? un bungalow pe o plaja insorita, langa o mare albastra, intr-o clima perfecta.
    – Aveti teren de golf si tenis, piscina, si daca va e foame si n-aveti chef sa gatiti, puteti merge la oricare din barurile din apropiere. Totul e gratis.
    Sotul catre sotie:
    – Ai vazut?… Daca nu erai tu cu taritele tale, cu antioxidantii si fulgii de ovaz si fibrele vegetale…. puteam ajunge aici inca de acum 10 ani!

  23. Jenika spune:

    Vai…… Cata dreptate!!!!!!!!!!!!
    :))
    Intelepciune masculina…deh!!!
    🙂

Lasă un comentariu